fbpx

Succesverhalen van klanten die jou voorgingen. Allemaal toppers die dankzij de coaching resultaten hebben weten neer te zetten waar ze trots op zijn. 

Bea: 'Afvallen met diabetes was in mijn ogen een grote utopie'

Succesverhalen

Via een collega kwam ik bij Fit with Diabetes Coaching terecht. Hij vertelde dat zij zelf 20kg was afgevallen ondanks haar diabetes. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, afvallen met diabetes was in mijn ogen tot dat moment een grote utopie. In combinatie met mijn al eerder genomen besluit om het roer compleet om te gaan gooien voor wat betreft mijn diabetes, zou dit wel eens een goede combi kunnen zijn. 

Moeilijke momenten waren voor mij de sociale eetgelegenheden. Ik wilde niet teveel afwijken van mijn voedingsschema maar toch ook naar dat festival of naar dat etentje met vriendinnen. Irene hielp me door aan te geven dat dat gewoon moest doorgaan en dat ik dan moet kiezen voor de meest gezonde variant. Kies voor droge witte wijn, geen bier. Kies voor een groente curry in plaats van een hamburger met friet. En neem in een restaurant gewoon eens een salade. Het klinkt gek, maar dat was een soort openbaring. Ik genoot van de avondjes met vriendinnen én het was helemaal bewust gekozen zodat ik mij minder schuldig voelde.

Qua sporten is het ook een hele omschakeling geweest. Van lekker lui op de bank en langer uitslapen tot twee keer in de week om half 7 in de ochtend de hardloopschoenen aan en gaan. Diverse groepslessen geprobeerd en de sportschool in voor krachttraining. Inmiddels weet ik niet beter en met hulp van vriendinnen en mijn moeder en broer gaat ook dat nu als vanzelf .

 De resultaten zijn super motiverend: Mijn hba1c is met 30% gedaald, ik loop inmiddels 6km aan één stuk hard, de vlekjes/bloedinkjes in mijn ogen zijn geminimaliseerd, ik vind mezelf terug in het krachthonk van de sportschool, maak bewuste keuzes qua voeding en als klap op de vuurpijl is de inhoud van mijn kledingkast meer dan gehalveerd: ik ben van maat XL/L naar maat M/S gegaan!

Succesverhalen

Irma: 'Het lukte het mij niet om zelf de discipline op te brengen om af te vallen'

Succesverhalen

Na een heftig jaar, operatie aan mijn schildklier en daarna een flinke rughernia waardoor ik was aangekomen, lukte het mij niet om zelf de discipline op te brengen om af te vallen. Toen verhuisde ook nog eens een goede vriendin/ mijn sportmaatje waardoor het helemaal lastig was om vol te houden en alleen naar de sportschool te gaan.

Ik volgde Fit with Diabetes Coaching al ongeveer een jaar op social media maar durfde nooit die stap te nemen. Toch nog maar eens op de site ‘Fit with Diabetes coaching’ gekeken. De volgende dag had ik Irene al aan de telefoon, het klikte en het was een fijn gesprek. Dit wilde ik! Irene had uiteraard nog wat tijd nodig om passende voedingsschema’s te maken, maar ik kon niet wachten om te beginnen!

Toen ik eenmaal begonnen was, ging ik na een week op de weegschaal staan. Ik dacht er moet toch al wat af zijn!! Maar helaas… geen verschil. En dan is het dus fijn om met Irene contact te hebben. Zij motiveerde mij om door te gaan en het de tijd te geven. En dat deed ik, met resultaat. Na anderhalve maand was ik in kilo’s nog niet zo heel veel kwijt, maar merkte zeker wel een verschil aan mijn kleding. Ik had toen ik begon mezelf opgemeten, bij lichaamsdelen waarvan ik hoopte dat het minder zou worden. 

En ja hoor, ik was zo verbaasd. Na anderhalve maand was ik bijvoorbeeld al 5cm kwijt bij mijn buik. Wow daar was ik super blij mee! Dit gaf motivatie om door te gaan!! Nu 2 maanden nadat ik begon zelfs al 10cm minder bij mijn taille.

Succesverhalen

Wietske: 'Combineren van gezonde voeding, afvallen, beweging en die verrekte diabetes type 1'

Succesverhalen

In september stond ik bij mijn internist op de weegschaal (wat overigens nooit mijn hobby is, maar oké, het hoort erbij) en zag daar 82 kilo staan.

Wow….. Slik….. Zoveel heb ik sinds mijn studententijd (en ja, dat is al best lang geleden ; ) niet meer gewogen. Mijn arts reageerde heel aardig, dat ik er nog steeds goed uit zag, maar dat ik wel moest gaan oppassen, want om een goede diabetes te behouden zou er met elke kilo meer ook meer insuline in moeten. Nou, dat verhaal kennen we allemaal, meer insuline, vaak meer eten, meer aankomen. Daar had ik dus geen zin in. 

Nu ben ik een held in afvallen, want dat betekent bij mij gewoon (bijna) niets meer eten. Maar dat hou ik dan nooit langer dan 2 maanden vol, waardoor als ik mij na mijn uithongeren weer wat meer ga eten, natuurlijk alle kilo’s die er in het begin van afvlogen er meteen weer bij zitten. Het moest dus anders dit keer. Maar ik wist niet hoe dan wel?

Want hoe combineer ik gezonde voeding, met afvallen, met weer wat meer beweging en die verrekte diabetes…..?
En toen kwam ik Fit with Diabetes Coaching tegen op Facebook. Met herkenbare verhalen van meiden met diabetes die graag willen afvallen en dan gecoacht worden door Irene die op al die vlakken zelf ook ervaringsdeskundige is (rotwoord, maar jullie snappen vast wat ik bedoel).
Het kennismakingsformulier was snel ingevuld. Want ook al weet ik precies waar het aan ligt, soms lukt het mij gewoon niet om het helemaal op eigen kracht te doen. Ik heb nu iemand nodig die mij qua voeding en beweging even aan de hand neemt.

En dat doet Irene bij mij. Ik krijg heerlijke en duidelijke eetschema’s, waar ook mijn wijn in het weekend, mijn latte machiato’s en dat blokje oude kaas in verwerkt worden. Ik word gestimuleerd om weer te gaan bewegen. En nee, ik ben geen sportschool type, maar ik wandel zeker 2 x per week 1 uur. Ik stap niet meer in de trein op het station naast mijn deur, maar ik fiets nu naar Amsterdam Centraal. Al met al hele haalbare dingen en stappen. Zonder mijzelf uit te hongeren en zonder mijzelf te kwellen in de sportschool!

Ik ben van 82 kilo naar 76 kilo gegaan. Mijn streven is 74 kilo. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik het op deze manier best wel eens lang vol kan gaan houden. En dat voelt goed!!!

Succesverhalen

Benieuwd naar meer succesverhalen? Je kunt alle succesverhalen hier terug vinden.

Facebookrecensies:

Dutch Dutch English English