fbpx
Diabetescoaching

Het is de zomer van 2015 en ik hang aan het zwembad in Griekenland. Bij het opstaan grijp ik naar mijn handdoek. Ik wikkel me er zo snel mogelijk in. Eenmaal in de handdoek voelde ik me veilig, niemand die ‘mij’ zag.

Gewicht verliezen was altijd een wens van me. Maarja, met Diabetes Type 1 kan ik geen gewicht verliezen. Het was een overtuiging die ik jarenlang heb gehad.

Wel zo makkelijk. Want daardoor ondernam ik ook geen concrete acties om mijn wensen om te zetten in acties.

Tijdens die vakantie was ik het ineens zat. Het roer moest om en gauw ook. En zo begon ik met gezond eten en bewegen. Ik had geen flauw idee wat voor mij zou werken en wat ik in huis moest halen maar ik begon.

Na enkele weken waren de eerste kilo’s verdwenen en voelde ik me met de dag sterker worden.

Door mijn Diabetes Type 1 ging het lang niet altijd goed. De nachtelijke hypo’s en de eetbuien zorgden voor vertraging in het proces. Maar ik zette door. Overtuigd van mijn eigen kunnen.


Gedurende deze periode heb ik leren omgaan met mijn diabetes type 1 én met mijn wil om gewicht te verliezen. Ik heb heel bewust keuzes gemaakt. Zo vertaalde ik mijn wens om gewicht te verliezen in realiteit.


Met Fit with Diabetes Coaching begeleid ik mensen met Diabetes Type 1 op weg naar een fit, gezond en gelukkig leven. Naar constante bloedsuikerwaardes, een mooie HBA1C en een fysiek waar zij trots op zijn.


Inmiddels heb ik al heel wat mensen met Diabetes Type 1 op weg mogen helpen naar een gezonde en fitte levensstijl. Want als ik ergens van geniet dan is het om diabetici de handvatten uit te reiken om gewicht te verliezen en de controle over de diabetes terug te krijgen.