Over mij

Dit is mijn verhaal

Afvallen met diabetes

In de zomer van 2015 was ik op vakantie met mijn vriend. En hoewel het een fijne vakantie was, voelde ik me niet fijn. Sterker nog, ik voelde me ellendig.

Na een dag langs het zwembad te hebben gelegen was ik het zat. Ik legde mijn magazine opzij en zei tegen mijn vriend: na deze vakantie ga ik gezond doen. En dit keer echt.

En zo maakte ik in het vliegtuig op weg naar huis mijn eerste 'gezonde boodschappenlijst'. Ik had geen flauw benul van wat ik allemaal in huis moest halen of wat ik wel of niet kon eten maar ik begon.

Na een paar weken begon ik met hardlopen. De eerste kilo's vlogen eraf en ik voelde me sterk. Totdat ik op een gegeven moment niet meer afviel. Gefrustreerd klopte ik aan bij een organisatie wat al vele mensen had begeleid op weg naar een fit lichaam.

Door dat coachingsprogramma zette ik mijn eerste stappen in de sportschool. Het gewichtsverlies zette door waardoor ik een paar maanden tijd 20 kilo verloor.

Nu lees je dit en denk je misschien 'Dat wil ik ook'. Dat snap ik. Maar besef wel dat ik voor dat gewichtsverlies bijna 3 maanden lang niets zoets heb gegeten, geen wijntje heb gedronken en al mijn maaltijden vooruit heb ingepland. Het was een fulltime job naast de fulltime job die ik had.

Tijdens mijn coachingsperiode bij dat bedrijf liep ik tegen een punt aan waar ik bij meerdere bedrijven coachingsbedrijven last van heb: ze hebben geen ervaring met diabetes.

Niet dat het hebben van ervaring met diabetici een vereiste is maar voor mij persoonlijk had ik het fijn gevonden om een coach te hebben die het wél had begrepen.

Een coach die mij niet uitlegde dat ik het alleen bij de dextro's moet houden bij een lage bloedsuiker. Dat snap ik namelijk zelf ook wel. Maar doe het maar eens als de nood hoog is en je het liefst een supermarkt wilt plunderen.

En zo ontstond Fit with Diabetes Coaching tijdens een hardloopronde. Er moeten meer meiden zijn die niet weten waar ze moeten beginnen, die tegen punten aanlopen waar ik tegen aan ben gelopen. 

Inmiddels heb ik vele dames mogen begeleiden en heb ik hen op weg geholpen naar een fitter leven met stabielere bloedsuikerwaardes.

Het is mijn missie om met Fit with Diabetes Coaching anderen te inspireren, motiveren en activeren om voor een actief leven te gaan. 

Gewicht verliezen met Diabetes Type 1 is niet onmogelijk. Deze meiden laten jou zien dat het wél kan.

Waarom Fit with Diabetes Coaching?