fbpx

RECEPT: Koolhydraatarme zalm uit de oven

Dit recept is één van mijn favoriete recepten voor vis. Heel makkelijk te maken en door de Oosterse ingrediënten ruikt en smaakt het zó lekker! En het is ook nog eens gezond: bomvol goede vetten en geen koolhydraten. Combineer het bijvoorbeeld met gewokte spruitjes (zie tip) en een kleine schep zilvervliesrijst voor een volwaardige maaltijd

Benodigdheden (2 pers)

300 gram rauwe zalmfilet (met of zonder huid) , in twee stukken
2 bosuitjes
½ verse rode peper
2cm verse gember
half bosje koriander
2 tenen knoflook
4el sojasaus
2el limoensap
1 el olijfolie
versgemalen zwarte peper

verder nodig: aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de rode peper en de gember in kleine stukjes. Hak de koriander grof en pers de knoflook uit. Meng voor de marinade in een diep bord de sojasaus, het limoensap en de olijfolie met de bosuitjes, rode peper, gember, koriander en knoflook.
  2. Dep de zalm droog en leg deze met de huidzijde omhoog in de marinade. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Scheur twee stukken aluminiumfolie af en spreid deze uit op het aanrecht.
  4. Schep de zalm uit de marinade en leg (met de huidzijde naar beneden) in het midden van het aluminiumfolie. Vouw rondom elk stuk zalm een soort bootje, zodat het vocht er niet uit kan lopen.
  5. Verdeel de marinade uit het diepe bord over de twee zalmpakketjes.
  6. Vouw de pakketjes dicht en zet ze ongeveer 10-12 minuten in de oven tot de zalm net gaar is.

    Tip: deze zalm is heerlijk met zilvervliesrijst en gewokte spruitjes. Wok de spruitjes met een rode ui ongeveer 8-10 minuten in een beetje olijfolie. Breng op smaak met sojasaus, rode peper, enkele druppels sesamolie en sesamzaad.

Voedingswaarden per portie

Kcal 415

Koolhydraten 1 gram

Vetten 31 gram

Eiwitten 32 gram

Leonneke

Leonneke heeft zo’n 12 jaar diabetes. Ze kookt het liefst vers en gezond. Ze is een echte foodie en zit in een eetclubje met vriendinnen. Verwacht recepten bomvol goede ingredienten. Volg haar op Instagram.

Leave a comment

Dutch Dutch English English