fbpx

Zo maak je van jezelf prioriteit nummer 1

Foto door Bea (waarisbea.nl)

Laatst sprak ik met een dame tijdens een adviesgesprek. Ze vertelde dat ze gewicht wilde verliezen maar dat het haar alsmaar niet lukte. Ze had namelijk geen tijd. Geen tijd om te bewegen en ook geen tijd om gezonder te eten. Ik vroeg waarom ze er geen tijd voor had. ‘Er is altijd iets te doen’, zei ze. ‘De was, een klusje bij een ander, het huis opruimen, sociale activiteiten’.

Ik vroeg haar of dat de was belangrijker was dan haar gezondheid. Want dat is eigenlijk wat ze me vertelde. Ze vertelde me namelijk niet dat ze geen tijd had, ze vertelde me dat ze er geen tijd voor maakte. Waarom dat was? Omdat ze van zichzelf geen prioriteit had gemaakt.

Diabetesblog

Drie jaar geleden stond ik 4x in de week rond 6 uur in de sportschool. Met een sportschool die 24u per dag open was en een baan waar ik om 8u aanwezig moest zijn, was dat prima te combineren. 

Sindsdien is beweging en trainen belangrijk voor me. Het helpt me met het reguleren van mijn bloedsuikers en daarnaast voel ik me mentaal sterker wanneer ik heb getraind.

Ik maakte van mijzelf een prioriteit. Simpelweg omdat ik lekkerder in mijn vel zat wanneer ik dat deed.

Mijn vriend en ik hebben wel eens ruzie gehad over mijn prioriteiten. Hij wilde Y doen en ik wilde trainen. Soms is het water bij de wijn doen en ging ik een blokje hardlopen, andere keren moest Y maar even wachten.

De afgelopen maanden is het sporten in het slob geraakt. Ik maakte van mijn fysiek geen prioriteit, ik had namelijk wat andere issues op te lossen. Nu dat gebeurd is, is het weer tijd om me op mijn fysiek te focussen. Nog steeds voel ik mij supersterk wanneer ik de sportschool uitloop.

Hoe maak je van jezelf een prioriteit?
Iedereen heeft andere prioriteiten. Ik zeg ook niet dat je móét trainen of gezond móét eten. Ik zeg alleen dat als je iets voor jezelf wilt doen (of dat nu trainen of breien is) dat je dan een prioriteit van jezelf moet maken.

Waar liggen voor jou de mogelijkheden? Misschien wil je moeder wel een uurtje eerder langs komen om op de kinderen te passen zodat jij een uurtje kan gaan trainen of misschien laat je die was even liggen zodat je een half uurtje kunt gaan breien. Er zijn altijd mogelijkheden te vinden. Je moet ze alleen wel zien én creëren. 

De dame in kwestie stuurde me overigens na haar vakantie, zo’n 4 weken na ons gesprek een e-mail. Ze was al drie kilo kwijt doordat zij van zichzelf een prioriteit heeft gemaakt. De was laat ze nu liggen tot na haar workout en ze voelt zich fitter en mentaal sterker. 

Leave a comment

Wil jij ook van 2019 jouw succesjaar maken?

Kom naar het ‘Start jouw 2019 sterk’ event én ontvang een gepersonaliseerd voedingsschema.

Datum: 6 januari 2019
Tijd: 12: 30 – 15:00 uur
Locatie: The Coast, Monster
Incl.: Gezonde lunch & 1 drankje

Een informele middag boordevol informatie, inspiratie en energie om doelgericht aan de slag te gaan. Zodat jij vol energie van 2019 jouw succesjaar maakt.

Ja, dit wil ik!

Dutch Dutch English English