fbpx

Coaching door Fit with Diabetes. De transformatie van Vitaly

Transformatie

Toen mijn hba1c zes maand geleden ineens op 62 uitkwam, schrok ik zo dat ik Irene inschakelde. Ik wist natuurlijk al wel een tijdje dat ik mijn bloedsuikers niet zo goed onder controle had, maar dat het zo erg was (ik had nog nooit een hba1c boven de 54 gehad) wist ik niet. Ik had maandenlang mijn kop in het zand gestoken, maar deze eye-opener deed me beslissen dat ik moest veranderen. En niet voor een week, maar voor de rest van mijn leven. 

Ik wilde een gezondere leefstijl, gezonder eten en betere suikers. Via facebook kwam ik bij Irene terecht. Ik vulde het formulier via de website in en de volgende dag nam Irene al contact met me op. Omdat ik vlak voor de kerst contact op nam, besloten we om de feestmaand even over te slaan en per 1 januari te beginnen. Ik begon vol goeie moed, ik sportte 4 keer in de week, hield me perfect aan het eetschema dat ik kreeg en controleerde mijn suikers vaker dan ooit. Binnen een paar dagen merkte ik al dat mijn suikers zoveel beter waren, het schoot niet meer alle kanten op. Dit was een enorme verademing en dit moedigde me aan om door te gaan. Ik wilde een paar kilo afvallen. Dit doel werd al na een maand coaching bereikt.

Met een nieuwe baan in het vooruitzicht, begon ik de druk op mezelf op te voeren. Ik moest en zou vier keer in de week blijven sporten en gezond blijven eten. De eerste weken lukte het me om dit patroon op wilskracht voort te zetten en hoorde ik bij de internist dat mijn hba1c terug was naar 52.

Mijn HBA1C ging van 62 naar 52!

Ik sprong een gat in de lucht! Maar al snel bleek dat het met een nieuwe baan toch lastiger was om alles bij te houden. Voor eten was vaak weinig tijd, waardoor ik sneller begon te snoepen en maaltijden oversloeg. Door de lange reistijd naar mijn werk en vermoeidheid door alle nieuwe indrukken, schoot het sporten ’s avonds en in de weekenden er ook steeds vaker bij in.  Een pizza halen is dan toch wel heel verleidelijk, als je na een lange dag met weinig eten om 19.00 thuis komt en je tegenover een snackbar/cafetaria woont.

Ik baalde van mezelf, vond mezelf zielig en nam dit als excuus om een zak chips open te trekken en op de bank te ploffen, in plaats van op de fiets te stappen en naar de sportschool te gaan. Met tips van Irene lukte het me uiteindelijk om het gezonde eten weer op te pakken, maar voor het sporten ontbrak me de energie en motivatie. De laatste zes weken lukte het me niet om te profiteren van de coaching, ondanks vele tips, tricks en aanmoedigingen van Irene.

Ik baalde van mezelf

Ik besloot een maand extra coaching te vragen bij Irene en er vol voor te gaan. Ondanks dit voornemen, hield ik mezelf nog te vaak voor de gek met smoesjes omtrent eten en sporten. Halverwege deze maand was het zover, ik moest weer naar de internist. Ik wist dat ik, net als zes maand geleden, een beetje mijn kop in het zand had gestoken en was van mening dat het allemaal wel mee zou vallen. Niet dus, mijn hba1c was weer terug op de 62 waarmee ik de coaching begon. 

Vastberaden ga ik werken aan mijn doel!

Ik kon wel janken. Direct na mijn bezoek bij de internist appte ik Irene. Zij belde me meteen en op dat moment besefte ik dat ik nu echt blijvend moest veranderen. Ik stelde een actieplan op en ben hier afgelopen week onwijs gemotiveerd aan begonnen! Dit keer ga ik het niet uit mijn handen laten glippen, want ik heb ontdekt dat een gezonde leefstijl van levensbelang is. Voor sporten moet ik tijd maken, want ik heb gemerkt dat mijn suikers weer perfect zijn na 2 sportsessies en 3 dagen gezond eten. Ik ben vastberaden om dit vast te houden en heb onwijs veel aan de hulp die ik gedurende de afgelopen vier maand van Irene heb gehad. Zonder enige twijfel zou ik haar hulp weer inschakelen, mocht ik het niet meer in mijn eentje redden!

Leave a comment

Dutch Dutch English English