fbpx

Coaching door Fit with Diabetes Coaching: De transformatie van Josine

Diabetescoaching

Als 24/7 single mom van twee jonge kinderen komt de zorg voor mezelf en mijn diabetes vaak in het gedrang. Ik wilde graag lekker in mijn vel te komen en gunde mezelf even een focus op mezelf om dit te bereiken. Daarbij komt dat ik natuurlijk een voorbeeld voor mijn kinderen ben en wel moet laten zien hoe je goed voor jezelf zorgt.

Ik voelde me ellendig, de diabetes was niet echt onder controle en zocht de discipline, grip en kracht die ik ooit bezat, maar altijd lagen er direct excuses op de loer. Waar te beginnen? Ik vond het een te moeilijke vraag en vol zelfmedelijden nam ik dan maar wat te snaaien, als troost – had ik wel verdiend, vond ik dan.

Lepels met pindakaas. I loooove it

Bij de intake vroeg Irene me of er dingen waren die ik graag at, die ze dan in mijn voedingsschema verwerken kon, zodat ik minder cravings zou krijgen. Ik heb me niet geremd gevoeld en gelukkig hoorde Irene helemaal niet gek op van mijn bijzondere voedingsvoorkeuren (i looooove lepels met pindakaas).

Verder heb ik haar gevraagd rekening te houden met mijn gehorige woning, tijdens het opstellen van het trainingsschema. Dit is iets waardoor ik mij vaak belet en ontmoedigd voelde. Irene ging op zoek naar effectieve, geluidsloze oefeningen en zo kon ik ’s avonds lekker aan de slag.

Ik kwam erachter dat ik een emotie-eter ben

Dankzij het uitgebalanceerde voedingsschema nam ik essentiële voedingsstoffen tot me en viel ik vlotjes 4 kilo af en met mijn diabetes verliep het ook beter. Mijn energie is toegenomen en ik voel me sterker en beter.

De recepten zijn niet (te) ingewikkeld en regelmatig kreeg ik van mijn kinderen een dikke duim omdat het eten hen lekker smaakte en zo ging ik het koken weer leuk vinden.

Ik ben er achter gekomen dat ik een emotie eter ben, bij stressverhogende factoren mag ik van alles van mezelf. Ik beloon mezelf ook met eten. Irene confronteerde mij hiermee waardoor ik mij nu bewust ben van mijn beloningssysteem.

De begeleiding van uit Fit with Diabetes Coaching heeft voor een frisse wind door het huis gezorgd. Ik doe alles weer met meer aandacht. Op alle fronten werkt de begeleiding door.

Het resultaat

Ik ben in de afgelopen 4 maanden anders naar mezelf gaan kijken en ben halverwege mijn doel. Ik begon op 72kg en weeg nu 68 kilo.  Mijn basale standen zijn flink verlaagd en van licht overgewicht heb ik nu een gezond gewicht. Ik ben nu op het gewicht van vóór mijn zwangerschappen en daar ben ik enorm blij mee.

Leave a comment

Dutch Dutch English English